Alennuskoodit pitävät asiakkaat aktiivisina

Alennuskoodit ovat keino herätellä asiakkaita jälleen arjen pyörteistä ostelemaan. Joulusesonki lienee suurinta kulutusjuhlaa, mutta vuoden hiljaisimpina hetkinä asiakkaita saa todella houkutella ostamaan. Henkilökohtainen alennuskoodi saa asiakkaan usein palaamaan ostoksille samaan kauppaan. Myös houkuttelevat sähköposti-mainokset voivat saada asiakkaat jälleen liikkeelle tuttuun verkkokauppaan. Alennuskoodit on hyvä silmäillä läpi ennen ostosten tekemistä, erityisesti isommissa ostoissa alennuskoodista voi olla hyötyä. Alennuskoodien lisäksi verkkokaupat voivat tarjota erilaisia tarjous-kampanjoita sesonkiin sopivista tuotteista.

Netistä voi löytyä sama tuote moneen eri hintaan, joten pieni hintavertailu on usein paikallaan ennen ostosten tekemistä. Alennuskoodi ei välttämättä tee tuotteesta vielä markkinoiden halvinta. Samoin kuin isot tarjoukset eivät laske tuotteen hintaa edullisimmaksi, jos tuotteen lähtöhinta on ollut verkkokaupassa alkuun huomattavan korkea. Alennuskoodien ja tarjousten kanssa saakin olla tarkkana, ettei päädy ostamaan ylihintaista tuotetta. Toisaalta alennuskoodit ja tarjoukset voivat myös houkutella ostamaan tuotteita, mitä ei välttämättä tarvitsisikaan. Kun halvalla saa, tulee myös houkutus ostaa. Myös verkkokauppojen Instagram-tilit ja erilaiset blogit tuovat esiin tarjoustuotteita, mutta myös normaalihintaisia tuotteita, jotka ovat niitä sesongin must have -tuotteita. Sähköpostiin ja eri Some-kanaviin tuleekin tasaisin väliajoin houkuttelevia mainoksia, jotka herättelevät nettiostoksille myös ostosten kannalta hiljaisempina aikoina.

 

Black Friday on tullut jäädäkseen

Black Friday on kasvattanut hurjasti suosiotaan myös Suomessa viime vuosina. Black Friday on lähtöisin Amerikasta, missä sitä vietetään aina Kiitospäivän jälkeisenä päivänä. Black Friday aloittaa sopivasti joulusesongin ja väki on erittäin hereillä tekemään ostoksia. Tänä vuonna Black Fridayta vietetään 23.11.2018 Black Friday on jenkeissä vuoden suurin ostopäivä ja kaupat pistävät parastaan tarjousten muodossa. Erityisesti elektroniikka on silloin edullista, mutta toki tarjouksia löytyy silloin lähes jokaisesta verkkokaupasta ja kivijalkamyymälästä. Suomessa esimerkiksi Gigantti mainostaa Black Fridayta jo hyvissä ajoin. Yleensä onkin rahallisesti kannattavaa keskittää ostokset BlackFriday -päivän tarjoustuotteisiin. Tarjouksiin ja alennuskoodeihin voi yleensä tutustua hieman etukäteen, mutta toki osa tuotteista paljastetaan vasta kyseisenä päivänä. Black Friday muistaa myös kiireisiä ihmisiä ja alennukset saavatkin usein jatkoaikaa Black Weekendin muodossa. Erilaisia tarjouksia on siis luvassa vielä sunnuntai-iltanakin mattimyöhäisille, jos ei ehdi vielä perjantaina kotisohvalle shoppailemaan.

Black Fridayn jälkeen 30.11. vietetään sopivasti Älä osta mitään -päivää. Ajankohta onkin sellainen, että lupaus on yleensä helppo pitää, kun Mustan perjantai on syönyt ylimääräiset rahat. Ostohuumassa onkin yleensä tervettä muistaa miettiä, että tarvitseeko tuotetta todella. Yleensä kannattaakin miettiä ostettavia tuotteita etukäteen, jotta voi tarpeen tullen tarttua tarjoukseen ja saada tarvitsemansa tuotteen halvalla.