Keittiöremontti – kodin tärkein remontti

Keittiöremonttia pidetään yhtenä kodin tärkeimmistä remonteista. Keittiössä vietetään paljon aikaa ja kodinkoneiden ja kaappien laatuun halutaan yleensä panostaa. Keittiössä on tärkeää myös toimivuus: kaappien oikea sijainti ja käytännölliset säilytysratkaisut. Keittiöremontissa kannattaa panostaa laatuun ja kestäviin materiaaleihin. Huolella tehty remontti takaa sen, että keittiö kestää helposti yli 10 vuotta.

Keittiöremontin suunnittelussa on hyvä käyttää ammattilaista apuna erityisesti, jos keittiön uudet kaapit ovat eri paikoissa kuin vanhat. Suunnitteluja ja remontteja toteuttaa esimerkiksi Remontti Idea. Seinien uudelleen levyttäminen ja sähkövetojen tekeminen seinien sisään on yleensä järkevä ratkaisu, jos kaappien paikat muuttuvat. Tällöin on hyvä suunnitella myös valaistus uudelleen ja mahdollisesti lisätä sähköpistokkeita. Uudet energiatehokkaat kodinkoneet on käytännöllistä ostaa remontin yhteydessä. Samalla voidaan huomioida esimerkiksi vesiliitännän tarve, jos halutaan vaikka jääpalakoneella varustettu pakastin.

Kalusteiden lisäksi keittiöremontin suunnitteluun sisältyy usein välitilojen ja seinien pintojen uusiminen. Keittiöremontin suunnittelu onkin järkevää aloittaa hyvissä ajoin, niin ehtii käydä läpi laajan valikoiman vaihtoehtoja. Myös kodinkoneiden tai kaapistojen toimitusajat voivat olla pitkiä, mikä on hyvä huomioida remonttia aloitettaessa. Alkuvalmisteluihin kuuluu lisäksi talonyhtiössä asuttaessa ilmoituksen tekeminen ja remonttisuunnitelman esittäminen isännöitsijälle/talonyhtiölle. Remontin onnistumisen kannalta on tärkeä, että tekijät on huolella valittu. Keittiöremonttiin tarvitaan yleensä sähkömies, putkimies sekä rakennusalan ammattilainen. Keittiöremontti vaatii myös rahaa, joten aivan ensimmäisenä on järkevää keskustella ja sopia remonttilainasta, jos keittiöremonttiin ei ole erikseen säästetty.