Yrityslainaa saa netistä nopeasti

Yritysrahoituksen maailma on muuttunut viime vuosien aikana radikaalisti netin vakuudettomien lainojen myötä. Netistä yrityslainaa saa erittäin nopeasti, jopa samana päivänä. Netissä toimivia rahoitusyhtiöitä tulee koko ajan lisää, niitä on jo yli kymmenen kotimaista firmaa.

Yrityslainasivustoille on koottu kotimaiset netissä toimivat yrityslainaa tarjoavat yritykset ja lainapaikat. Sivustolla kerrotaan kaikista lainoista ja yrityksistä perustiedot ja vertaillaan hinnat. Tietojen avulla yrittäjä saa nopeasti kokonaiskuvan netin tämänhetkisestä yritysrahoitusmarkkinasta.

Lakki kourassa lainaa yrityskelle -aika on ohi

Yritysrahoitus on netin uuden polven rahoitusyhtiöiden myötä muuttunut olennaisesti. Vielä muutama vuosi sitten etenkin pienillä ja keskisuurilla yrityksillä oli tiukat paikat, sillä vaikka toiminta olisi ollut kuinka lupaavaa ja vakaatakin, yrityslainaa oli todella vaikea saada pankeista uusien pankkialaa ja antolainausta koskevien säännösten vuoksi. Lainaa ei siis välttämättä herunut vaikka kuinka pankkiin asteli nöyränä lakki kourassa.

Se aika on kuitenkin nyt ohi, sillä yrityslainaa saa netistä ilman vakuuksia jopa 100 000 euroa, jopa enemmän. On useita rahoituslaitoksia, joissa ei tarvita edes kassavirtalaskemia lainahakemuksen liitteeksi, riittää, että toiminta on kannattavaa ja yrityksen vastuuhenkilöt takaavat lainan omilla nimillään.

Yrityslainoja eri tarpeisiin

Yrityslainoja on oikeastaan kolmen kokoisia:

 • enintään parinkymmenen tuhannen euron kokoisia luottoja, joissa korko on melko korkea ja laina-aika lyhyt, esimerkiksi kuusi kuukautta
 • suurempia yrityslainoja, esimerkiksi 100 000 tai enemmän, joissa laina-aikaa annetaan vuosi tai enemmän
 • pk-yrityksen joukkorahoitus, jossa rahoittajana toimivat yksityiset sijoittavat omaehtoisesti valitsemiinsa rahoituskohteisiin, ja jokainen rahoitus sovitaan ja suunnitellaan erikseen yrityksen tarpeen mukaan. Joukkorahoituksilla on tehty netin kautta jo useiden miljoonien rahoituksia.

Pieniä yritysluottoja akuuttiin tarpeeseen

Kaikkein kalleimpia lainoja ovat pienet luotot, jotka ovat ikään kuin yrityksen pikavippejä. Näissä lainoissa todellinen vuosikorko voi nousta reilusti yli 100 prosentin. Tällaisia yritysluottoja saa ainakin seuraavista paikoista

 • Suomen Yrityslaina
 • Ameron
 • Rahoittaja.fi
 • Qred yritysrahoitus
 • Rahaneuvos
 • FIN Yritysrahoitus

Useimmat näistä tarjoavat lainaa esimerkiksi 2000-50 000 euroa 1-6 kuukauden maksuajalla, jotkut pienempiä summia. Lainan kulut ja korot ilmaistaa usein kiinteällä hinnalla eikä näissä lainoissa yrityksen menestys vaikuta lainan hintaan. Nämä lainat ovat siis kaikille yrityksille saman hintaisia.

Näissä lainoissa tarkitetaan etukäteen luottotiedot sekä yritykseltä että yrittäjältä itseltään, useimmiten ei tarvita tilinpäätöstietoja tai kassavirtalaskelmia. Poikkeuksena on Rahoittaja.fi, joka vaatii lainan takeeksi myös vakuuksia.

Yrityslainaa netistä 100 000 euroa ilman vakuuksia

Suurempia yrityslainoja voi hakea netistä muun muassa

 • Fellow Financelta
 • Ferratum Businessilta
 • Finlandia Rahoitukselta
 • Siltarahalta

Näistä rahoitusyhtiöistä yrityslainaa voi saada 100 000 euroa vakuudettomasti tai jopa enemmän aina 250 000 euroon asti. Ainakin Fellow Finance vaatii kuitenkin suuremmissa lainoissa reaalivakuuksia. Alle 100 000 euron lainoissa riittää yrityksen tilinpäätöstiedot, kassavirtalaskelma ja yrittäjän tai yrittäjien nimitakaukset.

Joukkorahoituksia yrityksille netistä

Nykyään myös pk-yritykset voivat hakea joukkorahoitusta, kokonaan netin kautta. Joukkorahoituksia järjestävät esimerkiksi

 • Yrityslainat.fi (Vauraus Suomi Oy)
 • Fundu Oy
 • Fellow Finance
 • GF Money

Jokainen joukkorahoitus haetaan, suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti. Jokaisella näistä yrityksistä on asiantuntijat sekä asiantuntijapalvelut, jotka tekevät rahoitusta hakevasta yrityksestä selvityksen sekä luottoluokituksen. Mikäli rahoitushakemus menee läpi, rahoitusta aletaan suunnitella ja se laitetaan nettiin vapaille sijoittajamarkkinoille. Rahoitustarve täytyy nopeasti tai hitaasti, kokonaan tai osittain, riippuen siitä, kiinnostaako kyseinen kohde sijoittajia. Joukkorahoituksella jopa start up-yritys voi saada kohtuullisen hintaista lainaa, mikäli aihe on tarpeeksi kiinnostava ja innostava.

Lue lisää yritysrahoituksen vaihtoehdoista.